Connect with us

Zprávy

Snadno přenosné a všestranné nové objektivy RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM zachytí obraz s mimořádnými detaily, ať už u makrofotografie nebo krajiny

Společnost Canon Europe na trh uvádí dva cenově dostupné plnoformátové objektivy řady RF – RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM. RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM je lehký objektiv s vysokou světelností f/1,8 a ohniskovou vzdáleností 24 mm. RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM je pak ultra širokoúhlý objektiv s proměnlivým ohniskem v rozsahu 15 až 30 mm. Objektivy RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM rozšiřují řadu RF a vyznačují se pokročilou optickou technologií a snadným ovládáním. Jsou zárukou ostrých, špičkových záběrů, a to i při fotografování za pohybu. Všestranné objektivy RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM jsou vhodné pro různé fotografické žánry i vloggování – uživatelům umožní dát průchod kreativitě a instinktivně zachytit každý snímek.

Představujeme objektiv RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM – ostrý, lehký, širokoúhlý

Objektiv RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM je kompaktní a všestranný širokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 24 mm, který využívá možnosti inteligentního designu bajonetu RF společnosti Canon. Díky světelnosti f/1,8 s devítilamelovou kruhovou clonou a stabilizací obrazu podává vynikající výsledky i při nízké hladině osvětlení. Zároveň měkce vykresluje pozadí, na němž ostře vyniká fotografovaný objekt. Při použití s fotoaparátem se snímačem APS-C poskytuje tento objektiv efektivní ohniskovou vzdálenost blízkou 35 mm.

S hmotností pouhých 270 g a motorem typu STM s převody, který umožňuje rychlé a tiché ostření v malém provedení, je objektiv RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM ideální pro cestovní a krajinářskou fotografii. S minimální zaostřovací vzdáleností 14 cm (zvětšení 0,5x) nabízí tento objektiv značný tvůrčí potenciál – umožňuje fotografům a vloggerům zaostřit na velmi blízký objekt a zároveň zachytit jeho širší okolí.

RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM nabízí vynikající optický výkon a vylepšené ovládání. Přizpůsobitelný ovládací prstenec umožňuje snadno upravovat citlivost nebo clonu a přepínat mezi režimy automatického ostření. Díky samostatnému zaostřovacímu prstenci má uživatel také lepší kontrolu při manuálním ostření. Při použití s kompatibilními fotoaparáty se zobrazují informace o nastavení objektivu, s tím je ostření ještě snazší. Optická sestava objektivu RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM se skládá z 11 prvků v 9 skupinách, přičemž povrchová úprava Super Spectra eliminující závoj a odlesky přispívá k vysoké kvalitě snímků za všech okolností. Objektiv je vybavený optickou stabilizací obrazu až o 5 expozičních hodnot, přičemž při použití s tělem řady EOS R s interní stabilizací se účinnost zvyšuje až na 6,5 EV. Díky tomu nabízí dokonale stabilní statické snímky i videozáznam.

Rozšiřte svůj pohled na svět s ultra širokoúhlým objektivem RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM

Objektiv RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM se chlubí mimořádně flexibilním rozsahem ohniskových vzdáleností 15-30 mm, který pokrývá řadu oblíbených hodnot a je ideální pro cestování, fotografování krajiny nebo natáčení vlogů. Ultra krátká ohnisková vzdálenost znamená, že fotografové a vloggeři mohou do každého záběru dostat více a zachytit celý kontext a měřítko objektů, včetně architektury nebo krajiny. Objektiv RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM je vybavený optickou stabilizací obrazu o 5,5 EV, která umožňuje delší expozici při fotografování z ruky a zajišťuje neroztřesený obraz při filmování. Při použití s tělem řady EOS R s interním stabilizačním systémem IBIS dosahuje stabilizace neuvěřitelných 7 EV. Kompaktní objektiv RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM s robustní konstrukcí a hmotností pouhých 390 g je ideální pro fotografování na cestách. Díky motoru typu STM s vodicím šroubem dokáže pohotově zaostřit i na rychle se pohybující objekty. Tento mimořádně tichý ostřicí motor je také vhodný pro záznam videa. Tvůrci video blogů a jiného videoobsahu tak získávají nástroj, s nímž mohou filmovat jako profesionálové.

K všestrannosti objektivu RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM přispívají také vynikající schopnosti pro makrofotografii. Fotografové mohou experimentovat s manuálním ostřením a zkoumat svět zblízka a v neuvěřitelných detailech díky 0,52x zvětšení.[1] Nová optická konstrukce objektivu RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM obsahuje asférické a přesně odlévané členy a speciální povrchové úpravy čoček, takže zachytí každý detail. Kombinovaný prstenec pro ostření a ovládání objektivu umožňuje upravovat nastavení, aniž by uživatel musel přestat sledovat scénu nebo objekt.

Pokročilá technologie pro větší tvůrčí svobodu

Objektivy RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM vycházejí ze sofistikovaného designu řady RF a jsou vybavené pokročilými technologiemi v lehkém a snadno přenosném provedení, takže umožňují zachytit výjimečně ostrý obraz skutečně kdekoli. Díky širokému úhlu záběru a vysoké světelnosti, která umožňuje pořizovat vysoce kvalitní fotografie a videonahrávky i při slabém osvětlení, je RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM ideální volbou pro ty, kteří chtějí pozorovat svět kolem sebe skrze objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností. Těm, kdo si přejí větší tvůrčí svobodu, nabízí ultra širokoúhlý objektiv RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM vedle proměnlivého ohniska i možnost ostření na velmi krátkou vzdálenost. To znamená, že umožňuje fotografovat vše od širé krajiny až po nepatrné detaily.

Další informace o objektivech RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM naleznete na stránkách: https://www.canon.cz/lenses/rf-24mm-f1-8-macro-is-stm/ a https://www.canon.cz/lenses/rf-15-30mm-f4-5-6-3-is-stm/.

RF 24 mm F1,8 MACRO IS STM – hlavní funkce a vlastnosti:

  • Kompaktní objektiv s pevným ohniskem 24 mm
  • Vysoká světelnost f/1,8, clona s 9 lamelami
  • Optická stabilizace obrazu až o 5 EV (podle standardů CIPA)
  • Kombinovaná stabilizace obrazu až o 6,5 EV s vybranými těly EOS R (podle standardů CIPA)
  • Kompaktní a lehký s hmotností pouhých 270 g
  • Motor typu STM s převody
  • Minimální zaostřovací vzdálenost 14 cm se zvětšením 0,5x

RF 15-30 mm F4,5-6,3 IS STM – hlavní funkce a vlastnosti

  • Ultra širokoúhlý objektiv s proměnlivou ohniskovou vzdáleností 15-30 mm
  • Optická stabilizace obrazu až o 5,5 EV (podle standardů CIPA)
  • Kombinovaná stabilizace obrazu až o 7 EV s vybranými těly EOS R (podle standardů CIPA)
  • Lehký objektiv s hmotností 390 g
  • Motor typu STM s vodicím šroubem
  • Maximální zvětšení 0,52xi

 

Continue Reading

ICTrevue.cz přináší zpravodajství a zajímavosti ze světa ICT. Redakci můžete kontaktovat na e-mailu: redakceictrevue gmail.com